Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De naam is een beetje verwarrend, want ook bij deze technologie zijn nog steeds servers vereist. Maar in een serverless architectuur bestaan voor de ontwikkelaar geen servers meer, en kan hij (en soms een zij) zich volledig concentreren op de code.

Serverless compute gaat over het uitvoeren van code zonder provisioning of het beheer van servers. Je betaalt alleen voor het daadwerkelijke verbruik. Als je de code niet gebruikt zijn er geen kosten. Deze op microservices gebaseerde technologie wordt inmiddels door alle grote spelers (zoals Google, Amazon, IBM en Microsoft) omarmd. Azure Functions is Microsofts antwoord op deze ontwikkeling. Hiermee kan onder andere C# gebruikt worden om snel en eenvoudig een serverless architectuur te ontwikkelen. Na een uitgebreide introductie over serverless compute laat Eelco jullie graag de mogelijkheden zien van Azure Functions.

Over Eelco
Eelco Koster is werkzaam als Azure architect bij Quintor. In deze rol adviseert en ondersteunt hij klanten bij het ontwerpen, bouwen en migreren van applicaties naar Microsoft Azure. Voordat hij zich specialiseerde in Microsoft Azure heeft hij gewerkt aan vele webapplicaties op basis van het Microsoft applicatieplatform. Bij veel grote organisaties combineert hij zijn kennis van beide gebieden om schaalbare oplossingen te ontwerpen

De avond begint zoals altijd om 19.00 maar de deuren gaan om 18.00 open voor een hapje, een drankje en een goed gesprek met je mede ontwikkelaars!

Aan deze sessie zijn geen kosten verbonden. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

 

Meld je hieronder aan

Voornaam

Achternaam

Email

Bedrijf

Functie

Telefoonnummer (niet verplicht)

Eventuele opmerkingen