Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Tegenwoordig kom je met enige regelmaat een nieuwsbericht tegen over datadiefstal of een gegevenslek, zelfs de Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft hier last van. Vaker wel dan niet betreft dit gevallen van misbruik. Security is niet een schakelaar die je omzet. Vaak komt het door onzorgvuldig handelen of een gebrekkige inrichting. Het blijkt dat security vaak niet op de agenda staat bij organisaties, of dat er pas in een laat stadium over nagedacht wordt.

Tijdens deze sessie ga je hands-on aan de slag met security. Na een korte introductie krijg je de controle over een omgeving waar bewust een aantal gaten in de security zijn gelaten. Aan jou de taak om te kijken of je deze gaten kunt dichten.

Het doel van deze sessie is om je bewust te maken van security en hands-on te ervaren wat je hier in de praktijk aan kunt doen. Deze sessie is daarom bedoelt voor iedereen die graag aan de slag wil met security. Het is handig om enige kennis te hebben van linux en webservers om de opdrachten vlot uit te voeren. Vergeet niet je laptop mee te nemen met daarop een SSH client (bijvoorbeeld Putty) en een browser. Deze zal je nodig hebben bij het benaderen van de vooringerichte omgeving.

Het programma:
vanaf 16.30 uur Inloop
17.00 uur Presentatie
18.00 uur Warme maaltijd
19.00 uur Hands-on Security
+/- 21.15 uur Drinks

De avond vindt plaats bij Quintor Groningen, Ubbo Emmiussingel 112. Er is achter het pand voldoende parkeergelegenheid.

Voornaam

Achternaam

Email

Bedrijf

Functie

Telefoonnummer

Eventuele opmerkingen